S novou Apple TV 4K, kterou již nyní mají zákazníci doma, někteří uživatelé hlásí problémy, když se pokoušejí ovládat video pomocí přepracovaného dálkového ovladače Apple TV Remote.



Někteří uživatelé si konkrétně stěžují, že použití kruhového gesta na novém prstenci clickpadu k přetáčení pozastaveného videa nefunguje podle očekávání. Zkuste to podle následujících kroků:

  • Nejprve pozastavte video stisknutím tlačítka Přehrát / Pozastavit nebo stisknutím středu kroužku clickpadu. (Nad časovou osou přehrávání ve spodní části obrazovky se objeví malá miniatura náhledu.)
  • Tažením prstu doleva nebo doprava přes klikací tlačítko se budete pohybovat dozadu nebo dopředu. Položte prst na vnější okraj prstence clickpadu, dokud se na obrazovce neobjeví ikona prstence, a poté prstem obkreslete kruh kolem prstence clickpadu ve směru nebo proti směru hodinových ručiček.
  • Chcete-li zahájit přehrávání na nové pozici, stiskněte střed clickpadu.

Tato metoda funguje s vlastními aplikacemi společnosti Apple, ale nefunguje s aplikacemi třetích stran, zejména s těmi, které nepoužívají nativní uživatelské rozhraní přehrávání Apple. Například funguje v Netflixu, ale aplikace Disney+ měla problémy s tímto kruhovým gestem. Může se stát, že některé aplikace třetích stran potřebují aktualizaci, než rozpoznají nový prstenec clickpadu na ovladači Apple TV Remote druhé generace, takže doufejme, že brzy bude problém vyřešen.