AirTagy jsou navrženy tak, aby je bylo možné připevnit k osobním položkám, jako jsou klíče, peněženky, tašky atd., aby vlastník mohl tyto položky sledovat pomocí svého iPhonu nebo iPadu, pokud je ztratí.



Jakmile je AirTag nastaven v síti Find My, může jej sledovat pouze jeho vlastník pomocí svého zařízení iOS. Apple také implementoval systém proti nechtěnému sledování, kdy pokud se zdá, že se s vámi pohybuje neznámý AirTag, obdržíte oznámení, které vám sdělí, že jeho vlastník vidí vaši polohu. Zároveň Apple uznává, že v některých případech mohou uživatelé chtít sdílet svoji položku (například sadu klíčů) s přítelem nebo členem rodiny. Z tohoto důvodu, pokud je AirTag sdílen s někým jiným, mohou být bezpečnostní upozornění pozastavena nebo deaktivována. Než budete pokračovat, mějte na paměti, že dokud nebudou deaktivována bezpečnostní upozornění na položku, jiný uživatel bude moci zobrazit vaši polohu a nebudete již dostávat oznámení, když se s vámi bude pohybovat neznámá položka.

Jak vypnout bezpečnostní upozornění AirTagu

  • Spusťte aplikaci Najít.
  • Klepněte na kartu v pravém dolním rohu obrazovky.
  • Přepněte přepínač vedle položky Bezpečnostní upozornění.
  • Potvrďte klepnutím na Zakázat.

Toto nastavení má vliv pouze na zařízení, které právě používáte, takže pokud nechcete dostávat bezpečnostní upozornění na jiném zařízení, budete muset kroky na tomto zařízení opakovat.