Funkce transparentnosti sledování společnosti Apple je navržena tak, aby uživatelům umožnila deaktivovat sledování, na které se aplikace třetích stran spoléhají pro zobrazování personalizovaných reklam. Sledování však může pokračovat i ve vaší e-mailové schránce.



Nevyžádané marketingové e-maily někdy mohou vědět, zda jste jejich e-mail otevřeli, a pokud ano, kdy tak učiníte. Dokonce mohou vědět, kde jste v té době byli, a to díky metodám sledování jako je MailChimp. Způsob jejich sledování je trochu znepokojivý. V e-mailu je vložen sledovací pixel, často skrytý v podpisovém obrázku nebo odkazu. Když je zpráva otevřena ve vašem e-mailovém klientovi, kód v pixelu tiše odešle tyto informace zpět společnosti. Někteří poskytovatelé e-mailových účtů se pokoušejí omezit tento druh sledování například prostřednictvím serverů proxy, což skryje vaši polohu. Ve skutečnosti však existuje jednoduchý způsob, jak úplně zabránit sledování, a to deaktivací automatického načítání obrázků ve vašem e-mailovém klientovi.

Jak zabránit sledování prostřednictvím marketingových e-mailů v aplikaci Mail

  • Spusťte aplikaci Mail.
  • Na liště nabídek vyberte Mail -> Předvolby.
  • Klikněte na kartu Zobrazení.
  • Zrušte zaškrtnutí políčka Načíst obsah.

Pokud používáte Mail pro iPhone nebo iPad, najdete stejnou možnost v aplikaci Nastavení. Klepněte na Pošta, podívejte se do části Zprávy a vypněte přepínač vedle Načíst  obrázky.