AirTag je malé kruhové Bluetooth zařízení, které vám pomůže najít ztracené předměty. V době vydání je nejnovější software pro AirTag verze 1.0.255. Zatím není jasné, jak lze software AirTag aktualizovat. 



Jak zjistit verzi softwaru a sériové číslo vašeho AirTagu

Pokud chcete zjistit aktuálně nainstalovaný software AirTagu, který vlastníte, je to opravdu jednoduché. V aplikaci Najít vyberte AirTag ze seznamu na kartě Položky. Poté klepněte na indikátor baterie v panelu. Klepnutím na indikátor jej přepnete a zobrazí se sériové číslo a verze softwaru příslušenství. Opětovným klepnutím se vrátíte na stav výdrže baterie.

Jak zjistit sériové číslo libovolného AirTagu

Pokud chcete zjistit sériové číslo AirTagu, který není váš, existují dva snadné způsoby, jak to udělat. Pokud máte iPhone nebo zařízení Android kompatibilní s NFC, jednoduše přidržte AirTag poblíž skeneru NFC v telefonu. Spustí se web Apple, který obsahuje sériové číslo AirTagu a kontaktní informace, pokud vlastník uvedl AirTag do ztraceného režimu.

Sériové číslo AirTagu je také vytištěno na samotném zařízení, takže tyto informace můžete zjistit i bez aplikace Najít. Chcete-li to provést, stiskněte zadní část AirTagu a otočením proti směru hodinových ručiček sejměte zadní kryt. Vyjměte baterii a uvidíte sériové číslo AirTagu a další informace.