Od chvíle, kdy Apple v dubnu představil nový 12,9palcový iPad Pro, si zákazníci kladou otázku, zda bude jejich současná klávesnice Magic Keyboard kompatibilní s novým zařízením.



Apple potvrdil kompatibilitu v dokumentu podpory a nové video nabízí další podrobnosti. Jelikož je nový iPad Pro o 0,5 mm silnější, otázkou bylo, zda by při používání starší Magic Keyboard nenastal nějaký problém, nebo zda si zákazníci musejí koupit novou verzi. Apple tuto záležitost vyřešil prostřednictvím aktualizace svého dokumentu podpory: „První generace Magic Keyboard (A1998) je funkčně kompatibilní s novým 12,9palcovým iPadem Pro (5. generace) s Liquid Retina XDR displejem. Vzhledem k mírně silnějším rozměrům tohoto nového iPadu Pro je možné, že Magic Keyboard nemusí přesně sedět, když je iPad zavřený, zvláště když jsou použity chrániče obrazovky.“

Jeden ze šťastných kupujících, kteří iPad Pro obdrželi dříve, nyní zveřejnil video, které ukazuje, jak Magic Keyboard 2020 sedí na novém 12,9palcovém iPadu Pro páté generace, a ano, perfektně sedí, i když je zavřený. V popisu videa uživatel uvádí, že číslo modelu iPadu Pro je A2378 a číslo modelu příslušenství je MXQU2LL/A, což potvrzuje, že se jedná o iPad Pro páté generace a klávesnici Magic Keyboard 2020. Jak vidíme na videu, všechno vypadá v pořádku.