Společnost Apple dnes oznámila nadcházející spuštění několika nových funkcí přístupnosti, které jsou přidávány do jejích různých produktů a služeb. K dispozici jsou nové funkce pro komunikaci s pracovníky podpory, ovládání iPadu, navigaci na Apple Watch a další, s níže uvedeným shrnutím.



  • Zvuky na pozadí – Na podporu neurodiverzity společnost Apple přidává funkci Zvuky na pozadí, která je navržena tak, aby minimalizovala rozptýlení a pomohla uživatelům zůstat soustředěni, zachováni klid nebo odpočinek.
  • iPad Eye-Tracking – Později v tomto roce bude iPadOS podporovat zařízení pro sledování očí třetích stran, aby lidé mohli ovládat ‌iPad‌ svými očima.
  • SignTime – SignTime umožní zákazníkům komunikovat s AppleCare a péčí o maloobchodní zákazníky pomocí amerického znakového jazyka ve Spojených státech, britského znakového jazyka (BSL) ve Velké Británii nebo francouzského znakového jazyka (LSF) ve Francii pomocí webového prohlížeče.
  • Nastavení zobrazení a velikosti textu – Bude přizpůsobitelné pro jednotlivé aplikace pro uživatele s barevnou slepotou nebo jinými vadami vidění.

Apple ohlašuje tyto nové funkce na oslavu Dne globálního povědomí o přístupnosti, který se koná 20. května. Mnoho z těchto nových funkcí má být vydáno později v průběhu roku, což naznačuje, že budou zahrnuty do aktualizace iOS 15. Úplné oznámení společnosti Apple obsahuje více podrobností o tom, co a kdy přichází, a stojí za to si ji prohlédnout.