Americké ministerstvo spravedlnosti pokračovalo v pronásledování osob odpovědných za hackerský útok Twitteru v roce 2020, kdy byly hacknuty účty významných společností a lidí.



Několik lidí již bylo za útok zatčeno a obviněno. DoJ dnes oznámila (prostřednictvím The Verge), že byl zatčen také 22letý Joseph O’Connor, alias „PlugWalkJoe“, který byl obviněn z několika trestných činů souvisejících s hackováním, jakož i z trestných činů souvisejících s kybernetickým pronásledováním a převzetím účtů TikTok a Snapchat. Začátkem tohoto roku byl 18 letý Graham Ivan Clark, považovaný za vedoucího útoku, odsouzen ke třem letům vězení. Mason „Chaewon“ Sheppard z Velké Británie a Nima „Rolex“ Fazeli byli také obviněni z útoku a jsou ve vězení.

Hackeři cílili na zaměstnance Twitteru v rámci phishingového útoku a přiměli je, aby si mysleli, že mluví s ostatními zaměstnanci Twitteru. Pomocí těchto metod se hackerům podařilo získat přístup k interním nástrojům Twitteru a mohli nelegálně přistupovat k účtům. Hackeři pronikly do účtů společnosti Apple a dalších významných lidí jako Elon Musk, Joe Biden, Jeff Bezos, Bill Gates a dalších. Z těchto účtů byly rozeslány tweety žádající o bitcoin a podvodníci obdrželi více než 100 000 dolarů.