Pro iPhone, iPad, Mac, Apple TV a Apple Watch nabízí Apple vývojářské i veřejné beta verze, které uživatelům umožňují otestovat nadcházející nové softwarové funkce ještě před jejich vydáním.



Totéž neplatí pro HomePod, ale pro pozvané uživatele je k dispozici AppleSeed, který umožňuje otestovat nové funkce softwaru pro HomePod. Letos však beta verze softwaru pro HomePod způsobuje uživatelům různé problémy, včetně selhání hardwaru a dalších. I když jsou beta verze pro HomePod a HomePod mimi dostupné pouze pro pozvané uživatele, profil zařízení nezbytný k instalaci softwaru lze snadno najít pomocí Google.

To znamená, že lidé, kteří nejsou pozváni do testovacího programu AppleSeed, si stále mohou nainstalovat beta verzi pro HomePod. Na Redditu se objevila celá řada stížností na různé problémy, které uživatelé mají. Jednou z nejčastějších stížností je, že se HomePod při spuštění beta verze bude neobvykle zahřívat, a v některých případech se dokonce úplně vypne, zdánlivě kvůli přehřátí. Více než cokoli jiného je to důkaz, že byste neměli instalovat beta verze – zejména pro HomePod – na svá primární zařízení.