Apple dnes po několika měsících testování vydal iOS 14.7 a iPadOS 14.7 pro veřejnost. iOS 14.7 je menší aktualizace než některé aktualizace, které jí předcházely, ale stále obsahuje několik pozoruhodných funkcí.



Podpora baterie MagSafe

Společnost Apple v červenci představila baterii MagSafe, která je navržen pro práci s iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. iOS 14.7 zavádí podporu pro ‌baterii MagSafe a pro její použití je nutná aktualizace. Na iPhonu můžete zobrazit úroveň nabití baterie ‌MagSafe pomocí widgetu Baterie buď na domovské obrazovce, nebo v zobrazení Dnes, přičemž úroveň nabití baterie je k dispozici přímo vedle údajů o baterii iPhonu‌, Apple Watch a AirPods.

Sloučení Apple Card

Společnost Apple oznámila rodinné sdílení Apple Card v dubnu a zavedla většinu funkcí v aktualizaci iOS 14.6, ale iOS 14.7 přináší podporu pro sloučení dvou Apple Card. Dva vlastníci Apple Card, kteří chtějí sdílet jeden účet, mohou nyní sloučit své účty dohromady. Sloučení účtu lze zahájit v aplikaci Wallet.

Správa minuntky na HomePodu

S iOS 14.7 je nyní možné spravovat minutky na HomePodu prostřednictvím aplikace Domácnost.

Informace o kvalitě ovzduší

Informace o kvalitě ovzduší v aplikaci Počasí a mapy se rozšířily do Kanady, Francie, Itálie, Nizozemska, Jižní Koreje a Španělska.

Podcasty

V aplikaci Podcasty nyní můžete zobrazit všechny pořady nebo pouze sledované pořady.