Instagram dnes oznámil novou funkci nazvanou Sensitive Content Control, která umožňuje uživatelům starším 18 let vybrat si, zda chtějí vidět více nebo méně citlivého obsahu.



Tato funkce je k dispozici na stránce Nastavení v aplikaci Instagram, klepnutím na „Účet“ a „Kontrola citlivého obsahu“. Uživatelé si mohou vybrat mezi „Povolit“, „Omezit (výchozí)“ nebo „Omezit ještě více“. Co každá možnost znamená?

Povolit: Může se vám zobrazit více fotografií a videí, která mohou být považována za citlivý obsah.
Omezit (výchozí): Můžete vidět některé fotografie a videa, která mohou být považována za citlivý obsah.
Ještě více omezit: Může se vám zobrazit méně fotografií a videí, které by mohly být považovány za citlivý obsah.

Instagram říká, že tato funkce poskytuje větší kontrolu nad fotografiemi a videi, která uživatelé vidí na stránce Prozkoumat. „Věříme, že lidé by měli být schopni filtrovat na Instagramu to, co chtějí. Začali jsme se ubírat tímto směrem pomocí nástrojů, jako je možnost vypnout komentáře nebo Omezit někoho v interakci s vámi. Tato nová funkce vám dává kontrolu nad citlivým obsahem. Můžete se rozhodnout ponechat věci tak, jak jsou, nebo můžete upravit ovládání citlivého obsahu tak, aby zobrazovalo více či méně některých typů citlivého obsahu.“ Podle Instagramu je u této nové funkce jediným omezením to, že možnost „Povolit“ nebude v aplikaci k dispozici osobám mladším 18 let.