AirTag je příslušenství pro sledování vašich osobních důležitých věcí, jako jsou klíče nebo taška. Ale co byste měli dělat, když najdete AirTag, který patří někomu jinému, na předmětu, který někdo ztratil?



AirTag obsahuje Bluetooth, které vysílá signál na okolní iPhony a umožňuje majiteli AirTagu vidět, kde byl na mapě naposledy viděn. Za předpokladu, že se v blízké blízkosti nacházel někdo s iPhonem nebo jiným zařízením, měl by vlastník být schopen jej vyhledat a vědět, kde je jeho ztracený předmět. AirTag automaticky začne vydávat zvuk, pokud je na několik dní mimo dosah svého vlastníka.

Co dělat, když najdete položku s připojeným AirTagem?

Pokud chcete pomoci vrátit ztracenou položku jejímu majiteli, nejlepší možností je držet AirTag blízko vašeho iPhonu nebo telefonu Android tak, aby plastová bílá strana směřovala k vám. Je to proto, že AirTag obsahuje čip NFC, takže jej může číst jakýkoli moderní smartphone. AirTag vás přesměruje na webovou stránku. Tato stránka bude obsahovat informace o AirTagu, jako je jeho sériové číslo. Pokud vlastník vložil AirTag do ztraceného režimu, může zobrazit telefonní číslo a zprávu. Tyto kontaktní informace se poté zobrazí na webové stránce při skenování AirTagu, abyste mohli majitele kontaktovat.