Vytvoření záznamu obrazovky vašeho Macu může být užitečné z mnoha důvodů. Například pokud chcete někoho naučit, jak vykonávat konkrétní funkci na Macu, můžete nahrát mini tutoriál, který mu ukáže, jak se to dělá.



macOS Mojave a novější obsahuje rozhraní pro snímání obrazovky, které sjednocuje funkce pro snímek obrazovky a nahrávání obrazovky, což usnadňuje přístup k nim z jednoho místa. Dostanete se k němu stisknutím kláves Command-Shift-5.

Vpravo od prvního rozdělovače jsou dvě tlačítka pro zahájení záznamu obrazovky – pro záznam celé obrazovky nebo jen její části. Pokud chcete zachytit vybranou část obrazovky, klikněte na Záznam vybrané části a poté pomocí kurzoru myši vyberte oblast, kterou chcete zachytit. Až budete připraveni, klikněte na tlačítko Záznam v plovoucím překrytí. Když pořídíte záznam na obrazovce, na panelu nabídek se zobrazí tlačítko, na které můžete kliknout, až budete připraveni záznam ukončit.

Kliknutím na tlačítko zcela vpravo na paletě můžete zobrazit další nabídku možností, například místa, kam chcete uložit své nahrávky a zda chcete zahrnout 5 nebo 10 sekundové zpoždění před zahájením záznamu, což vám dává čas na nastavení obrazovky a spoustu dalších možností přizpůsobení.