Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook se tento týden účastní konference Sun Valley v Sun Valley v Idaho po boku mnoha významných hostů, včetně generálního ředitele Facebooku Marka Zuckerberga, uvádí NPR.



Výroční mediální konferenci, označovanou jako „letní tábor pro miliardáře“, pořádá soukromá investiční společnost Allen & Company a umožňuje mediálním a technologickým společnostem vyjednávat smlouvy mezi volnočasovými aktivitami, jako je golf a rafting. Variety dříve zveřejnil seznam hostů pro letošní konferenci. Mezi významné pozvané hosty patří kromě Cooka a Zuckerberga i miliardářský investor Warren Buffett, CEO společnosti Disney Bob Chapek, CEO společnosti Microsoft Satya Nadella, předseda ViacomCBS Shari Redstone, tvůrce „Breaking Bad“ Vince Gilligan, CEO společnosti Dell Michael Dell a další. Zpráva však poznamenává, že ne každý na seznamu hostů se rozhodne zúčastnit.

„Poté, co byla loni zrušena kvůli pandemii, se konference Sun Valley Conference letos vrací se zavedenými zdravotními a bezpečnostními opatřeními, přičemž účastníci jsou povinni předložit negativní výsledek testu PCR získaný do 72 hodin před příjezdem,“ uvádí Vanity Fair. Zpráva dodala, že mnoho prezentací a akcí se bude konat venku. Cook se účastnil konference Sun Valley několikrát, často po boku šéfa služeb společnosti Apple Eddyho Cue. Zatímco podrobnosti jsou obvykle utajeny, nedávno bylo oznámeno, že během soukromé schůzky na konferenci v roce 2019 Cook vyzval Zuckerberga, aby odstranil všechny informace o uživatelích, které Facebook shromáždil z aplikací třetích stran.