Po úterní keynote „California streaming“, kde Apple představí řadu iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3, má Apple v plánu uspořádat ještě jednu keynote, která se zaměří na nový Mac a iPad, uvádí Mark Gurman z Bloomberg.



V reakci na dotaz týkající se nových Maců Gurman na twitteru uvedl, že budou dvě keynote, a řekl, že očekává, že na druhé Apple představí nové Macy i iPady. Ve svém nejnovějším zpravodaji „Power On“ Gurman uvedl, že druhá událost se uskuteční v příštích několika týdnech. Vzhledem k tomu, že se v letošním roce očekává několik nových produktů, spekulovalo se o tom, kolik keynote Apple uspořádá ve zbývající části roku 2021. Zprávy dále podpořila skutečnost, že v loňském roce Apple uspořádal tři samostatné akce v září, říjnu, a listopadu.

Rok 2020 však byl ovlivněn globální zdravotní krizí, která způsobila, že Apple pořádal pouze digitální akce a oznámení iPhonu 12 se odložilo na říjen. Apple pracuje na novém MacBooku Pro, který bude mít displej o velikosti 14 a 16 palců. Bude mít tenčí rámečky, větší displej a přepracovaný design. Bude používat nový čip „M1X“, obsahovat port HDMI a slot pro kartu SD. Podle Gurmana Apple také pracuje na nové verzi Macu mini, která bude obsahovat čip M1X. Apple také připravuje nový levnější iPad a chystá velké změny pro iPad mini 6, který stejně jako iPad Air nebude mít žádné tlačítko Home Button.