Apple představil na své zářijové keynote “California streaming” iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max s jasnějšími displeji Super Retina XDR s technologií ProMotion, čipem A15 Bionic, novou barevnou variantou a dalšími.



iPhone 13‌ Pro a ‌iPhone 13‌ Pro Max jsou k dispozici ve stejných velikostech 6,1 a 6,7 ​​palců jako iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Nová zařízení mají menší zářez, který umožňuje větší zobrazovací plochu. Jasnější displej Super Retina XDR je vybaven technologií ProMotion s obnovovací frekvencí od 10 Hz do 120 Hz, která se bude upravovat podle potřeby. Rám z nerezové oceli má povrchovou úpravu odolnou proti oděru a korozi. Obě zařízení jsou vybavena čipem A15 Bionic se šestijádrovým procesorem a pětijádrovým grafickým procesorem pro výrazné zlepšení výkonu.

Obsahuje 77mm teleobjektiv, ultraširokoúhlý a širokoúhlý objektiv se stabilizací posunu senzoru pro snížení otřesů fotoaparátu. iPhone 13‌ Pro má 6násobný rozsah optického zoomu. Ultra širokoúhlý objektiv nyní také nabízí automatické zaostřování. Nový „režim Cinematic“ dokáže rozostřit pozadí videa v reálném čase, sledovat objekty a lidi. Noční režim je nyní také k dispozici na všech zadních kamerách. Obě zařízení budou k dispozici v předprodeji od 24. září.