Apple vydal macOS Big Sur 11.6, watchOS 7.6.2 , iOS 14.8 a iPadOS 14.8 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto nové systémy nainstalovat na vaše zařízení.



Podle poznámek k vydání obsahuje iOS 14.8 opravy zabezpečení a doporučuje se všem uživatelům. Dokument podpory zabezpečení společnosti Apple nastiňuje dvě hlavní chyby, které byly vyřešeny, o nichž Apple říká, že mohly být aktivně využívány. Opravena byla chyba CoreGraphics, která mohla umožnit škodlivému PDF souboru spuštění libovolného kódu, stejně jako zranitelnost WebKit, která mohla umožnit spuštění kódu škodlivým webovým obsahem. watchOS 7.6.2 obsahuje podobné opravy zabezpečení. macOS Big Sur‌ také opravuje chybu CoreGraphics a je doporučován všem uživatelům. Apple také vydal aktualizaci zabezpečení 2021-005 pro macOS Catalina, která řeší stejný problém.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

macOS Big Sur:

  • Předvolby systémuAktualizace softwaru

Zdroj: MacRumors.com