Apple vydal tvOS 15, ‌‌watchOS 8, iOS a iPadOS 15 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme, co je nové a jak můžete tyto nové systémy nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 15‌ přidává nové funkce pro FaceTime, nástroje pro omezení rušivých vlivů, aktualizovaná oznámení a vylepšení ochrany osobních údajů. ‌Safari má přepracovaný vzhled a navíc Skupiny karet umožňují uživatelům ukládat otevřené karty na později. Mapy obsahují 3D zobrazení, navíc je zde více detailů o silnici a další. Spotlight je nyní lepší než kdy dříve a zpracování požadavků Siri se nyní provádí přímo na zařízení. Ochrana soukromí v aplikaci Mail brání odesílatelům vidět vaši IP adresu a vědět, zda jste otevřeli e-mail a spoustu dalších nových funkcí.

tvOS 15 obsahuje novou kartu „For All of You“, která navrhuje pořady, které by se vám mohly líbit. Sekce Sdíleno s vámi také zobrazuje filmy a pořady, které byly s vámi sdíleny prostřednictvím aplikace Zprávy. watchOS 8‌ obsahuje několik nových funkcí, které jsou rozšířením nových funkcí představených v iOS 15. Aplikace Domácnost má nový design a v aplikaci Cvičení jsou k dispozici nové typy cvičení Tai Chi a Pilates a aplikace Dýchání byla přejmenována. Když spíte, Apple Watch nyní měří dechovou frekvenci. Diktovaný text lze upravovat a GIFy lze odesílat přímo z Apple Watch. K dispozici je nový ciferník a aplikace Fotky byla aktualizována s podporou pro vzpomínky a doporučené foto‌.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

Zdroj: MacRumors.com