Pouhý den po vydání aktualizací iOS 15 a iPadOS 15 již Apple vydal první beta verze iOS 15.1 a iPadOS 15.1, které znovu zavádějí funkce jako SharePlay a níže se podíváme na to, co vše je nové.



SharePlay

SharePlay je k dispozici v první beta verzi iOS 15.1, iPadOS 15.1 a tvOS 15.1, aby Apple mohl dále opravit všechny chyby, které obsahuje. Apple se rozhodl stáhnout SharePlay z iOS 15, protože nefungoval správně a byl stále plný problémů. SharePlay je k dispozici ve FaceTime a je navržen tak, aby uživatelé mohli sledovat televizi, filmy a poslouchat hudbu společně. SharePlay také umožňuje sdílení obrazovky.

Oznámení hovorů

V aplikaci Nastavení v sekci Telefon je k dispozici nová ikona pro nastavení Oznámení hovorů.

Dolby Atmos pro HomePod

Beta verze softwaru 15.1 pro HomePod a první beta verze iOS 15.1 přidává do HomePodu a HomePodu mini podporu Lossless Audio a Dolby Atmos.

Očkovací karty v aplikaci Wallet

V systému iOS 15‌ lze stahovat a ukládat zdravotní záznamy, a to včetně záznamů o očkování proti COVID-19. V iOS 15.1 lze do aplikace Wallet přidat záznamy o očkování, takže očkovací průkaz lze poskytnout podnikům, restauracím a dalším místům, kde je vyžadován.