I když už je to mnoho let, co Apple přestal poskytovat první prodejní čísla pro nové iPhony, analytička Morgan Stanley Katy Huberty dnes uvedla, že předobjednávky iPhone 13 Pro začínají slibně s velmi silnou poptávkou.



Huberty toto tvrzení založila na odhadech dodávek, které sleduje již mnoho let. Krátce poté, co minulý pátek začaly předobjednávky, začaly odhady dodávek pro iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max sklouzávat do října, přičemž Huberty vypočítala průměrnou dodací lhůtu přibližně 27 dní. Řekla, že toto je druhá nejdelší dodací lhůta v první den předobjednávek ze všech modelů vydaných za posledních pět let, kterou v roce 2017 překonal pouze iPhone X.

Huberty dále uvedla, že iPhone 13 mini si vede lépe s dodací lhůtou 3,1 dne, zatímco dodávky iPhone 13 se zatím neprodloužily. Mohlo by se zdát, že dlouhé odhady dodávek jsou způsobeny problémům s výrobou, než kvůli vysoké poptávce, ale Huberty uvedla, že kontroly dodavatelského řetězce ukazují minimální dopad a dospěly k závěru, že tyto dlouhé dodací lhůty jsou aspoň částečně způsobeny silnou poptávkou. Mezi klíčové funkce celé řady iPhone 13 patří rychlejší čip A15 Bionic, vylepšení fotoaparátu, delší výdrž baterie a menší zářez.