Vedoucí Instagramu Adam Mosseri dnes oznámil, že Facebook pozastavuje svůj projekt Instagram pro děti a buduje nové nástroje pro rodičovský dohled. Během posledních měsíců některé organizace kritizovaly Facebook za rozhodnutí vydat Instagram pro děti.



Nejen to, Wall Street Journal zveřejnil několik příběhů, které poukazovaly na to, jak špatná je tato aplikace pro děti. Zpráva také zdůrazňovala, že Instagram je škodlivý pro dospívající dívky: „Třicet dva procent dospívajících dívek uvedlo, že když se cítí špatně, Instagram to ještě zhoršuje,“ uvedli vědci, „Srovnání na Instagramu může změnit způsob, jakým se mladé ženy vnímají.“ Nyní vedoucí Instagramu Adam Mosseri publikoval článek, ve kterém uvedl, že společnost pozastavuje projekt Instagram pro děti, a nyní konečně vysvětluje, jaké byly záměry projektu.

„Tento projekt jsme zahájili s cílem vyřešit důležitý problém, který se objevuje v celém našem odvětví: děti stále mladší a mladší, zkreslují svůj věk a stahují aplikace určené pro osoby starší 13 let. Pevně ​​věříme, že je lepší, když mají rodiče možnost dát svým dětem přístup k verzi Instagramu, která je pro ně určena. I když si za tím stojíme, rozhodli jsme se tento projekt pozastavit. To nám poskytne čas na spolupráci s rodiči, odborníky a regulačními orgány, vyslechnout jejich obavy a ukázat hodnotu a důležitost tohoto projektu pro mládež v dnešní online době.“ Přestože je projekt pozastaven, Mosseri říká, že Instagram bude pokračovat v práci na této aplikaci.