Společnost iFixit dnes provedla teardown nového iPadu mini a poskytla nám vysvětlení toho, proč se na novém iPadu objevuje efekt, kterému se přezdívá „želé“. Teardown také poskytl pohled na to, jak toto zařízení vypadá uvnitř.



Někteří uživatelé iPadu mini 6 si všimli, že text nebo obrázky na jedné straně obrazovky se při procházení zdají být nakloněny dolů, což je u LCD displeje normální jev, ale je to zvláště patrné na iPadu mini‌. Podle iFixit je to způsobeno obnovou obrazovky. Obrazovka se obnovuje z jedné strany na druhou, ve vlnovém vzoru, spíše než najednou.‌ iFixit spekuluje, že to souvisí s umístěním desky ovladače. iPad mini má desku ovladače, která je umístěna ve svislé poloze na levé straně.

iPad Air, který nevykazuje stejný problém při orientaci na výšku, má desku ovladače umístěnou v horní části. Proto si toho na jiných displejích pravděpodobně nevšimnete. Rolování je obvykle maskováno, protože displej se obnovuje rovnoběžně s jakýmkoli způsobem, kterým probíhá rolovací pohyb. Monitor počítače se tedy bude svisle obnovovat v orientaci na šířku a smartphone se bude svisle obnovovat v orientaci na výšku. iFixit říká, že je také možné, že iPad mini 6‌ používá levnější zobrazovací panel, což by mohlo vést k tomu, že obnovovací skenování bude výraznější, než se očekávalo.