Několik dní před tím, než se začnou dodávat k zákazníkům, poskytla společnost Apple vybraným médiím a recenzentům Phone 13 mini iPhone‌ 13, což nám dává bližší pohled na to, jak tato zařízení vypadají a co od nich očekávat‌.



Ve srovnání se svými předchůdci mají iPhone‌ 13 a ‌iPhone‌ 13 mini menší zářez, vylepšené fotoaparáty, delší výdrž baterie a vylepšený výkon. Zde je stručný souhrn některých recenzí:

Životnost baterie

Díky účinnosti nového čipu A15 Bionic a fyzicky větších baterií se zlepšila životnost baterie. Dieter Bohn z The Verge říká, že výdrž baterie je vynikající, což ukazují jeho testy: „V jednom dni testování vydržel iPhone 13 od 7 do půlnoci, než se vybil. Testoval jsem fotoaparát, díval se na nějaké videa, procházel webové stránky, e-maily, pracoval jsem a hrál některé hry. Výdrž byla opravdu velmi působivá. Další den s lehčím používáním jsem vybitou baterii viděl až následující ráno.“ Engadget říká, že i když je iPhone‌ 13 mini vylepšený, výdrž baterie je stále menší než u průměrného smartphonu.

Fotoaparáty

Jak iPhone 13, tak i iPhone 13 mini mají stejný fotoaparát, což znamená, že výkon na obou zařízeních bude stejný. Oba modely jsou vybaveny větším snímačem fotoaparátu, který umožňuje větší propustnost světla, což zlepšuje výkon při slabém osvětlení. Joanna Stern z Wall Street Journal říká, že i když jsou vylepšení vítaná, sama o sobě nestačí k tomu, aby přesvědčila uživatele iPhone 12 k nákupu nového zařízení.

„Podrobnosti jsou ostré a přesné, barvy jsou bohaté, aniž by byly přesycené, zaostřování je rychlé a spolehlivé, režim portrétu je dost dobrý na to, abyste jej mohli používat každý den,“ říká Dieter Bohn z The Verge. V celé řadě ‌iPhone‌ 13 Apple propaguje filmařský režim, ale na jeho recenze si budeme muset ještě počkat. První recenze uvádějí, že to není zdaleka tak dobré, jak se očekávalo a to zejména za špatných světelných podmínek.

Design

Ve srovnání s iPhone 12‌ a iPhone 12 mini mají ‌iPhone‌ 13 a ‌iPhone‌ 13 mini velmi podobný design. Oba telefony jsou silnější a o něco těžší, aby se do nich vešly větší baterie, a oba mají na zadní straně o něco větší fotoaparát. Dieter Bohn z The Verge však uvádí, že design je stále krásný a moderní a změny pravděpodobně nebudou patrné při každodenním používání.