iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max začnou přicházet k zákazníkům a budou k dispozici k zakoupení tento pátek 24. září a již nyní se objevilo několik recenzí od YouTuberů a technologických magazínů.



Mezi klíčové funkce celé řady iPhone 13 patří rychlejší čip A15 Bionic, vylepšený fotoaparát, delší výdrž baterie a menší zářez. Oba modely Pro mají také displej ProMotion s proměnlivou obnovovací frekvencí až 120 Hz, až 1 TB úložiště a další funkce fotoaparátu, jako jsou portréty v nočním režimu a nahrávání videa ProRes. Jediným rozdílem mezi iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max je velikost displeje, životnost baterie a hmotnost zařízení, protože Pro a Pro Max mají v letošním roce identický fotoaparát.

ProMotion

Dieter Bohn z Verge uvedl, že Apple odvedl vynikající práci s implementací displeje ProMotion na iPhone 13 Pro. Zatímco předchozí iPhony jsou omezeny na obnovovací frekvenci 60 Hz, ProMotion umožňuje adaptivní obnovovací frekvenci mezi 10 Hz a 120 Hz v závislosti na typu obsahu, který se zobrazuje na obrazovce, což má za následek plynulejší zobrazování obsahu při sledování videí, hraní her a posouvání textu. „Když procházím obsahem na iPhone 13 Pro, text zůstane čitelný místo toho, aby se rozmazal. Věci pohybující se na obrazovce jsou plynulejší. iPhone může doslova změnit obnovovací frekvenci tak, aby odpovídala pohybu mého prstu.“

Delší životnost baterie

Joanna Stern z Wall Street Journal uvedla, že všechny čtyři modely vydrží minimálně o hodinu déle než ekvivalentní modely řady iPhone 12. „Při každodenním používání mi všechny čtyři modely vydržely alespoň o hodinu déle než jejich předchůdci. iPhone 13 Pro Max jsem mohla nabíjet klidně až druhý den. Pokud chcete ještě prodloužit výdrž baterie, můžete vypnout 5G.“ 

Fotoaparáty

Patrick Holland z CNET byl ohromen novým filmařským režimem, který je k dispozici u všech čtyř modelů řady iPhone 13. Všechny nové iPhony obsahují funkci zvanou Filmařský režim. Pomocí zadních kamer nebo kamerového pole True Depth vytvoří video s rozlišením 1 080 při 30 fps. Video je přesvědčivé tím, že všechno kromě vašeho předmětu je rozostřené. iPhone může dokonce provádět zaostřování z jednoho předmětu na druhý. Efekt je velmi působivý. Holland poznamenal, že Filmařský režim potřebuje dobré světlo, aby fungoval co nejlépe.

A15 Bionic

Jak jsme viděli v prvních srovnávacích výsledcích, čip A15 Bionic v řadě iPhone 13 je přibližně o 10-15% rychlejší ve srovnání s čipem A14 Bionic v řadě iPhone 12. Patrick Holland z CNET sdílel graf se skóre Geekbench 5 pro srovnání.