První AR/VR headset, na kterém Apple pracuje, bude muset být bezdrátově připojen k iPhonu nebo jinému zařízení Apple, aby byl plně funkční, uvádí nová zpráva společnosti The Information.



Headset bude fungovat podobně jako Apple Watch s WiFi, které ke svému fungování vyžadují připojení k ‌iPhonu‌. Headset má bezdrátově komunikovat s jiným zařízením Apple. Podle deníku The Information Apple nedávno dokončil práci na 5nm čipech, které jsou vyrobeny pro použití v headsetu. Čipy nejsou tak výkonné jako čipy používané v zařízeních Apple, jako jsou Mac a iPhone. Čip je navržen tak, aby optimalizoval bezdrátový přenos dat, komprimoval a dekomprimoval video a energetickou účinnost pro maximální výdrž baterie.

Přestože je headset navržen tak, aby fungoval se zařízením iOS, má procesor a GPU, takže existuje šance, že budou moci fungovat i samostatně s omezenou funkčností. První AR/VR headset by mohl být vydán již v roce 2022, ale vydání by bylo možné také odložit, pokud práce na zařízení nebudou včas dokončeny. Společnost Information také slyšela, že byla dokončena práce na obrazovém senzoru a ovladači displeje headsetu a TSMC stále řeší problémy s obrazovým snímačem.