Společnost iFixit zahájila teardown iPhone 13 Pro, což nám dává kompletní pohled na všechny komponenty, které jsou uvnitř. Předtím však společnost také provedla rentgenové snímky.



Tyto snímky ukázaly baterii ve tvaru písmene L, magnetický prstenec MagSafe a stabilizační magnety pro obrazové senzory a logické desky. iPhone 13 Pro má v horní části senzorový kabel, který lze snadno opravit. Vizuálně se zdá, že Taptic Engine uvnitř zařízení, které ovládá Haptic Touch, je menší, ale ve skutečnosti je objemnější váží 6,3 gramu. iPhone 13 Pro nemá reproduktor namontovaný na displeji, což je krok, který usnadní výměnu displeje. Společnost iFixit má podezření, že Apple používá dotykové OLED panely, které kombinují dotykovou a OLED vrstvu displeje, čímž se snižují náklady, tloušťka a počet kabelů.

Osvětlovač a bodový projektor se spojily do jednoho modulu, což je jedním z důvodů, proč Apple dokázal u letošních iPhonů snížit velikost zářezu a hardware Face ID je nyní nezávislý na displeji. Reproduktor, který byl odstraněn z displeje, byl přemístěn mezi přední kameru a modul Face ID. Podle iFixit navzdory oddělení modulu Face ID a displeje jakákoli výměna displeje deaktivuje Face ID. To znamená, že výměny displeje neautorizované společností Apple budou mít za následek nefunkční Face ID. Baterie v iPhonu 13 Pro má design ve tvaru písmene L. iFixit říká, že testy výměny baterií byly úspěšné, navzdory zprávám, že výměna baterií nebude možná. iFixit nakonec dal ‌iPhone 13 Pro‌ skóre opravitelnosti 5 z 10 kvůli problému s výměnou displeje, dvojitému sklu a metodám hydroizolace které ztěžují některé opravy.