V rámci dalšího odlišení se od ostatních hudebních služeb, jako je Apple Music, společnost Spotify dnes oznámila novou funkci Vylepšení. Společnost Spotify začala tuto funkci zavádět dnes a říká, že pomůže uživatelům objevovat nové skladby.



Jak již víte, některé seznamy skladeb se procházejí bez problémů. U jiných však může být obtížnější najít skladby, které by odpovídaly vašemu vkusu – nebo možná chcete objevovat nové písně a umělce. Pro ty, kteří potřebují pomoc při přidávání skladeb do nového nebo stávajícího seznamu skladeb, je k dispozici nová funkce Vylepšení. Zde je návod, jak ji povolit a používat:

  • Tuto funkci můžete zapnout a vypnout klepnutím na nové tlačítko „Vylepšit“ v horní části každého seznamu skladeb;
  • Poté se zobrazí doporučení přidaná do seznamu skladeb. Po každých dvou stopách získáte jedno doporučení, maximálně 30 doporučení;
  • Pokud se vám líbí to, co vidíte, stisknutím ikony „+“ vedle každé nové skladby je trvale přidáte do seznamu skladeb.

Spotify uvádí, že přidané skladby nebudou nikdy nahrazeny a vylepšení můžete vypnout jednoduchým klepnutím. Zde jsou všechny země, ve kterých se tato funkce dnes objevuje: Česká republika, Andorra, Austrálie, Rakousko, Belgie, Brazílie, Bulharsko, Kanada, Kypr,  Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Maďarsko, Island, Irsko, Izrael, Itálie, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Malta, Mexiko, Monako, Nizozemsko, Nový Zéland, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Spojené království a USA.