Normálně vypadající Lightning kabel, který lze použít ke krádeži dat, jako jsou hesla a jejich odeslání hackerům, byl vyvinut, uvádí nová zpráva společnosti Vice. „Kabel OMG“ funguje přesně jako běžný kabel Lightning to USB.



Dokáže však zaznamenávat úhozy z připojených klávesnic a poté tato data odeslat hackerům. Fungují tak, že vytvoří hotspot Wi-Fi, ke kterému se může hacker připojit, a pomocí jednoduché webové aplikace mohou zaznamenávat stisknutí kláves. Kabely také obsahují funkce geofencingu, které uživatelům umožňují spouštět nebo blokovat zatížení zařízení na základě jeho polohy, čímž se zabrání úniku stisku kláves z jiných zařízení, která se shromažďují.

Kabely obsahují malý čip a jsou fyzicky stejné jako autentické kabely, takže je extrémně obtížné je identifikovat. Samotný čip zjevně zabírá přibližně polovinu délky plastového pláště konektoru USB-C, což umožňuje, aby kabel fungoval normálně. Kabely, vyrobené jako součást řady nástrojů pro testování bezpečnostním výzkumníkem známým jako „MG“, nyní vstoupily do sériové výroby, aby je prodával dodavatel kybernetické bezpečnosti Hak5.