Společnost Adobe vydala nové verze aplikací Photoshop Elements a Premiere Elements, což je cenově dostupný software pro úpravu fotografií a videa společnosti zaměřený na uživatele, kteří chtějí vylepšit své fotografie a videa pomocí jednoduchých nástrojů.



Photoshop Elements 2022 obsahuje funkci poháněnou Adobe Sensei, která přeměňuje fotografii na umělecké dílo. Pomocí filtru díky jednomu kliknutí mohou uživatelé použít efekty inspirované známými uměleckými díly nebo populárními uměleckými styly a poté upravit výsledek. Společnost Adobe přidává pohyblivé překryvy jako sněhové vločky nebo jiskry, které lze přidávat k fotografiím, spolu s animovanými rámečky. Ty lze uložit jako MP4 a sdílet jako videa na sociálních sítích.

Pomocí nástroje warp lze fotografie automaticky upravit, aby se vešly do objektu. Fotografie by mohla být například umístěna do rámů slunečních brýlí.

Guided Edits, funkce, která uživatele provede různými úpravami, které lze na jejich fotografiích provést, získává aktualizace každý rok. Pro rok 2022 společnost Adobe přidává vylepšení pro úpravu zvířat a pozadí fotografií.

Mezi další funkce aplikace Photoshop Elements 2022 patří šablony animovaných prezentací, automatické aktualizace softwaru, obnovený design usnadňující navigaci a podpora přehrávání GIF v organizátoru.

Premiere Elements 2022 obsahuje novou funkci, která upravuje velikost videí pro sociální sítě při zachování nejdůležitějších prvků videa vpředu a uprostřed. Adobe říká, že je ideální pro klipy, jako je narozeninová oslava dítěte nebo sportovní událost.

Stejně jako Photoshop Elements 2022, i Premiere Elements 2022 získal obnovený vzhled, automatické aktualizace softwaru, nové šablony animovaných prezentací a přehrávání GIF v organizátoru a navíc je snazší zmenšit velikost souboru pomocí posuvníku.