Koncem minulého měsíce Apple vydal neobvyklou samostatnou aktualizaci softwaru pro uživatele macOS nazvanou „Aktualizace podpory zařízení“, která měla zajistit správnou aktualizaci a obnovu zařízení iOS a iPadOS.



I když nebyly poskytnuty žádné další podrobnosti, předpokládalo se, že aktualizace přidala podporu pro nedávno vydaná zařízení, včetně řady iPhone 13, nového iPadu mini a iPadu deváté generace. Obvykle, když připojíte iPhone, iPad nebo iPod touch k Macu, objeví se dialogové okno s názvem MobileDeviceUpdater, kde je zobrazeno „Pro připojení je vyžadována aktualizace softwaru“. K tomu obvykle dochází, když bylo zařízení aktualizováno na novější verzi iOS nebo iPadOS, kterou Mac nerozpozná, což znamená, že stažení je nutné, aby váš Mac mohl komunikovat se zařízením.

Vypadá to, jako by se Apple nyní rozhodl snížit závislost na MobileDeviceUpdater automatickým doporučením těchto aktualizací, když jsou připraveny, takže uživatelé již nemusí čekat, až připojí zařízení. Změna je pravděpodobně snaha snížit frekvenci zobrazování dialogového okna MobileDeviceUpdater po připojení zařízení, což může na některé uživatele působit jako nějaký druh malwaru.