Apple podle The Wall Street Journal pracuje na nových AirPods se zdravotními funkcemi, včetně monitorování tělesné teploty a držení těla a schopnosti pracovat jako naslouchátko.



Podle dokumentů, které viděl The Wall Street Journal, se vyvíjejí prototypy AirPods se senzory pro sledování tělesné teploty nositele. Zpráva poznamenala, že tyto teplotní senzory mohou fungovat společně s teplotním senzorem v Apple Watch Series 8. Zdravotně zaměřené AirPods údajně také budou používat pohybové senzory ke sledování držení těla a upozorní uživatele ve snaze zlepšit držení těla. Apple minulý týden vydal aktualizaci firmwaru pro AirPods Pro, která obsahuje funkci „Conversation Boost“, která zvyšuje hlasitost.

Není jasné, zda nové funkce, díky které by bylo možné AirPods použít jako naslouchátko jsou rozšířením funkce Conversation Boost nebo zcela odlišnou funkcí. AirPods již obsahují mikrofony, zesilovač a procesor, které poskytují základ pro jejich použití jako naslouchátko. AirPods‌ nemusí být vhodné pro použití jako naslouchátko pro některé osoby s poruchou sluchu, protože nemají celodenní výdrž baterie, ale zpráva uvádí, že budou zaměřena pro uživatele s mírnou až středně těžkou poruchou sluchu. Kdy budou vydány a zda vůbec, není jasné.