Společnost Apple představila novou úroveň předplatného pro Apple Music s názvem „Voice Plan“. Tento plán byl navržen pro používání se Siri a nabízí předplatitelům přístup ke katalogu 90 milionů skladeb pouze prostřednictvím Siri‌.



To znamená, že uživatelé mají přístup a mohou přehrávat pouze skladby, seznamy skladeb a alba v Apple Music prostřednictvím Siri na zařízeních, jako jsou iPhone, iPad, AirPods a HomePod mini. Uživatelé se budou moci přihlásit k odběru předplatného vyslovením „Hey ‌Siri‌, start my ‌Apple Music‌ Voice trial“ nebo pomocí aplikace ‌Apple Music‌. Zkušební verze trvá sedm dní. Tento plán je k dispozici pro jednu osobu, podobně jako běžný individuální plán, ale v zásadě postrádá běžné uživatelské rozhraní.

Apple říká, že uživatelé budou mít stále plnou kontrolu nad přehráváním, včetně neomezeného přeskakování skladeb přes ‌Siri‌. K dispozici budou také stovky nových seznamů skladeb, které byly vytvořeny redakčním týmem „Apple Music“ a jsou optimalizovány pro Voice Plan. Voice Plan bude spuštěn později na podzim v 17 zemích a regionech, včetně: Austrálie, Rakouska, Kanady, Číny, Francie, Německa, Hongkongu, Indie, Irska, Itálie, Japonska, Mexika, Nového Zélandu, Španělska, Tchaj-wanu, Spojeného království a Spojených států.