Do vydání Apple Watch Series 8 nás dělí ještě mnoho měsíců, ale už jsme slyšeli několik zpráv o tom, co bychom od nich mohli očekávat. My si v dnešním článku všechny informace shrneme.



Design a velikost

O designu Apple Watch Series 8 je v tuto chvíli známo jen málo, ale mohly by vypadat podobně jako Apple Watch Series 7, protože Apple zvětšil velikost displeje u Apple Watch Series 7 a Apple obvykle zůstává pár let u stejné velikosti. Analytik Ross Young navrhl, že Apple Watch Series 8 by mohly přijít ve třech velikostech. Před vydáním ‌Apple Watch Series 7‌, zprávy naznačovaly, že Apple pracuje na vylepšeném designu s plochými okraji podobnými iPhone 13 a iPadu Pro, ale to se nakonec nestalo.

Odolnost Apple Watch

Podle Bloomberg Apple pracuje na Apple Watch s odolným pouzdrem, které budou zaměřeny na sportovce, turisty a další, kteří hodinky používají v extrémnějších podmínkách, než je každodenní nošení. Budou mít stejné funkce jako standardní Apple Watch, ale s vylepšenou odolností proti pádu. Očekává se, že Apple vydá odolné Apple Watch v roce 2022.

Zdravotní funkce

Podle The Wall Street Journal a dalších zdrojů Apple vyvíjí několik nových zdravotních funkcí. Patří mezi ně monitorování krevního tlaku, teploměr pro sledování plodnosti a spánku, detekce spánkové apnoe a detekce hladiny cukru v krvi. Některé z těchto funkcí by mohly být představeny v Apple Watch Series 8, ale není jasné, zda jsou všechny tyto senzory již připraveny.