Nové 14palcové a 16palcové MacBooky Pro mají zářez v horní části obrazovky. Vzhledem k tomu, že jsme na Macu nikdy neměli zářez, existuje několik otázek ohledně toho, jak macOS zvládá zářez, a konkrétněji, jak jej zvládá ukazatel myši.



To byly otázky, které se objevovaly na Twitteru a Redditu během posledních 24 hodin od oznámení nového MacBooku Pro. Animace zveřejněná na Redditu zobrazovala dvě hlavní možnosti, jednu, ve které se ukazatel myši pohybuje za zářezem a je pro uživatele neviditelný. Druhá možnost představovala pohyb ukazatele myši kolem zářezu. Nové MacBooky Pro začnou přicházet zákazníkům příští týden, ale naštěstí na odpověď nemusíme čekat tak dlouho.

Linda Dong, designérka společnosti Apple, na Twitteru potvrdila, že ukazatel se pohybuje za zářezem, což uživatelům umožňuje v podstatě jej skrýt. To může být užitečné, například když uživatelé chtějí snadněji skrýt ukazatel myši při sledování videa. Když jsou aplikace v režimu celé obrazovky, do horní části displeje je přidán černý pruh, který skrývá zářez. Vývojáři se však mohou rozhodnout umožnit plně využívat celou obrazovku, včetně zářezů.