Méně než 24 hodin do očekávaného představení 14palcových a 16palcových MacBooků Pro se objevily nové důkazy, které naznačují, že čipy, které budou obsahovat budou nazývány „M1 Pro“ a „‌M1‌ Max. “



Nový MacBook Pro bude obsahovat novou generaci čipu Apple Silicon s až 10 jádry CPU, osmi vysoce výkonnými a dvěma energeticky úspornými jádry. Probíhá diskuze o tom, jaký název budou tyto čipy mít. Někteří spekulovali, že čip může být nazýván „M1X“, zatímco jiní věří, že by mohl být „M2“, což znamená výraznější skok ve výkonu ve srovnání s ‌M1‌. Nyní se však objevily nové důkazy, které naznačují, že nové čipy mohly být nazývány „‌M1‌ Pro“ a „‌M1‌ Max“.

Ve svém nejnovějším zpravodaji Power On Mark Gurman ze společnosti Bloomberg poznamenává, že vývojář ho informoval, že v protokolech jeho aplikací se objevily názvy čipů „‌M1‌ Pro“ a „‌M1‌ Max“, spolu se stejnými rozlišeními displeje, které společnost MacRumors objevila v beta verzi macOS Monterey minulý měsíc. Ani to ovšem nemusí znamenat, že tak budou čipy opravdu nazývány, určitě to budeme vědět za méně než 24 hodin.