Reklama
Reklama

S macOS Monterey můžete snadno vymazat veškerý obsah a nastavení vašeho Macu. V dnešním článku si ukážeme, jak to můžete udělat. Díky způsobu šifrování úložiště na Macu s čipem Apple Silicon nebo T2 je tato možnost schopna okamžitě a bezpečně vymazat všechna data uživatele zničením šifrovacích klíčů.



Nejen, že to efektivně vymaže všechna uživatelská data a uživatelem nainstalované aplikace z vašeho Macu bez reinstalace macOS, ale také odhlásí vaše Apple ID, odstraní vaše otisky prstů Touch ID, nákupy a všechny položky z aplikaci Wallet a vypne funkci Najít.

Jak vymazat veškerý obsah a nastavení Macu

  • Klikněte na logo Apple () na liště nabídek a vyberte Předvolby systému.
  • Když se zobrazí podokno předvoleb, vyberte z lišty nabídky Předvolby systému -> Vymazat veškerý obsah a nastavení.
  • V dialogovém okně zadejte své heslo správce a klikněte na OK.
  • Pokud jste si ještě nezálohovali důležitá data, proveďte zálohu. V opačném případě klikněte na Pokračovat.
  • Poznamenejte si všechna nastavení, data, média a další položky, které budou odebrány. Pokud jste si jisti, klikněte na Pokračovat.
  • Kliknutím se odhlásíte ze svého ‌‌Apple ID‌ a poté ve výzvě potvrdíte kliknutím na Vymazat veškerý obsah a nastavení.
  • Po provedení těchto kroků nechte proces dokončit. Váš Mac se může během procesu restartovat více než jednou. Po dokončení se na obrazovce vašeho Macu zobrazí zpráva, která označuje, že váš Mac byl obnoven do továrního nastavení.