Během své dnešní konference Connect 2021 Facebook hovořil dlouho o „metaverse“ – fungující platformy pro smíšenou realitu. A spolu s tím oznámil změnu názvu společnosti, která se nyní bude jmenovat „Meta“ s cílem do nového názvu zahrnout vše, co nabízí.



Generální ředitel Mark Zuckerberg a řada dalších vedoucích pracovníků se účastnili keynote Connect 2021. Většinu času hovořili o platformě „metaverse“, o tom, jak by platforma mohla nabídnout nové způsoby, jak pracovat, hrát hry, cvičit, bavit se a mnoho dalšího. Metaverse není něco, co se spustí najednou nebo hned, ale bude se vyvíjet v průběhu příštího desetiletí. Zuckerberg řekl, že cílem společnosti je mít za deset let 1 miliardu uživatelů metaverse.

Další velkou částí dnešní keynote byla změna názvu společnosti z Facebooku na Meta. Zuckerberg řekl, že jméno nejlépe reprezentuje to, na čem pracuje, protože jde o společnost, která vyvíjí metaverse. „Nastal čas, abychom přijali novou firemní značku, která bude zahrnovat vše, co děláme. Abychom odráželi, kdo jsme a co doufáme, že vybudujeme. S hrdostí oznamuji, že naše společnost se nyní jmenuje Meta.“ Názvy stávajících aplikací jako je Facebook, Instagram, WhatsApp atd. zůstávají nezměněny.