Wdgts byla jednou z prvních aplikací, která v roce 2014 přinesla widgety do oznamovacího centra a umožnila uživatelům snadný přístup ke kalendáři, převodníku měn a dokonce i kalkulačce.



Po sedmi letech vývojář Tanmay Sonawane – který také stojí za hudebním přehrávačem Soor – představil Wdgts 2 s velkým přepracováním aplikace. Možnost umístit widgety na domovskou obrazovku je pouze částí toho, co Wdgts 2 nabízí, protože aplikace také přichází s novými widgety. Kromě kalkulačky a převodníku měn (který nyní zahrnuje také bitcoiny) uživatelé naleznou také některé nové možnosti, jako jsou klipy pro rychlé ukládání odkazů nebo textu ze schránky, a widget, který zobrazuje fotografie, které jste ten den v průběhu let pořídili.

Vůbec poprvé je nyní Wdgts k dispozici také pro uživatele macOS. Widgety aplikace lze přidat do oznamovacího centra systému a dokonce i na plochu. Verze aplikace pro macOS je také kompatibilní s aplikací Hudba, takže můžete vidět právě přehrávanou skladbu, aniž byste museli cokoliv otevírat. Wdgts 2 je k dispozici v App Store se dvěma widgety, které si můžete zdarma vyzkoušet. K odemknutí všech widgetů je nutné roční předplatné.