Apple pracuje na aktualizované verzi své aplikace Swift Playgrounds, což je vzdělávací nástroj určený k výuce dětí i dospělých, jak používat programovací jazyk Swift, který byl poprvé uveden na trh v roce 2016.



Nová verze Swift Playgrounds byla poprvé oznámena na červnové vývojářské konferenci WWDC a Apple nyní umožňuje některým vývojářům otestovat beta verzi před jejím vydáním. Vývojáři, kteří byli pozváni, museli podepsat smlouvu o mlčenlivosti, aby získali přístup, ale jeden vývojář sdílel snímky obrazovky a podrobnosti se společností 9to5Mac, což nám umožnilo podívat se na to, jak aplikace vypadá. S aplikací Swift Playgrounds 4 budou moci vývojáři odesílat své projekty navržené pomocí softwaru přímo do App Store. K dispozici bude jednoduché a snadno použitelné rozhraní pro odeslání aplikace do ‌App Store‌ Connect bez nutnosti Xcode na Macu.

Swift Playgrounds 4 také uživatelům umožňuje prohlížet a vidět změny v reálném čase během psaní. Živé úpravy také fungují, když vývojář sdílí projekt s někým jiným prostřednictvím iCloud Drive, takže na stejném projektu může pracovat více lidí současně. Uživatelé mohou dokonce testovat aplikaci na celé obrazovce, prozkoumávat ovládací prvky SwiftUI, prohledávat všechny soubory v projektu, používat rychlé návrhy kódů a snadno přepínat mezi Swift Playgrounds a Xcode (nebo naopak). Některé funkce Swift Playgrounds 4 vyžadují iPadOS 15.2, takže existuje možnost, že aplikace Swift Playgrounds 4 bude vydána společně s iPadOS 15.2.