Bývalá zdravotní sestra z Missouri, která je nyní již v důchodu uvádí, že její Apple Watch ji pomohly včas odhalit vážné srdeční onemocnění, které nakonec vyžadovalo zavedení kardiostimulátoru, aby reguloval její srdeční tep.



Patti Sohn sdílela svůj příběh se zpravodajskou stanicí St. Louis KMOV. Sohn uvedla, že je vděčná, že jí její syn ke Dni matek dal Apple Watch. „Vím, že to není lékařský přístroj, ale opravdu věřím, že mi zachránil život tím, že mě upozornil na můj srdeční tep, protože bych jinak nešla do nemocnice,“ řekla. Apple Watch oznámily Patti, že její srdeční frekvence klesla pod 40 tepů za minutu. Apple Watch dokážou rozpoznat, když srdeční frekvence klesne nebo se vyšplhá nad nebo pod normální rozsah.

Patti, která se popisuje jako aktivní důchodkyně, navštívila nemocnici poté, co jí bylo oznámeno, že její srdeční frekvence klesla pod 40 tepů za minutu, když odpočívala. Po druhém upozornění od Apple Watch o několik dní později její lékař rozhodl, že její srdce potřebuje kardiostimulátor, aby reguloval její srdeční frekvenci. Její příběh je jedním z mnoha, které ukazují, jaký dopad na zdraví Apple Watch v průběhu let měly. Funkce jako EKG, detekce pádu a další přispívají k tomu, že Apple Watch zachraňují životy zákazníků.