Apple dnes vydal třetí beta verzi iOS 15.2 pro vývojáře pro testovací účely a společnost pokračuje ve zdokonalování funkcí před vydáním softwaru. Třetí beta verze nepřidává tolik nových funkcí jako předchozí beta verze, ale obsahuje některé pozoruhodné změny.



Režim makro

U modelů iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max je k dispozici možnost Makro pro fotografování zblízka pomocí ultraširokoúhlého objektivu. Apple vylepšil ovládací prvky pro režim makro v beta verzi iOS 15.2 a ve třetí beta verzi upřesnil nastavení dostupná pro tuto funkci. V sekci Fotoaparát v aplikaci Nastavení je přejmenovaný přepínač Ovládání režimu makro, který objasňuje, že uživatelé mohou zapnout tuto funkci ručně. S touto funkcí mohou uživatelé klepnout na malou ikonu ve tvaru květiny v aplikaci Fotoaparát a přepnout do režimu Makro, když jsou blízko objektu.

Soukromý přenos v Cloudu

V sekcích Mobilní data a WiFi v aplikaci Nastavení Apple upřesnil znění funkce Soukromý přenos v Cloudu. Přepínač, který se dříve nazýval Soukromý přenos v Cloudu byl přejmenován na „Omezení sledování IP adres“, aby bylo jasnější, co se stane, když je zapnut.

Aplikace Připomínky

Podle poznámek k vydání společnosti Apple lze tagy hromadně přejmenovávat a mazat v aplikaci Připomínky.