Apple pracuje na novém iMacu s větší obrazovkou, který bude mít název „iMac Pro“, aby se odlišil od 24palcového iMacu, který Apple vydal v roce 2021. My se v dnešním článku podíváme na to, co všechno o tomto zařízení víme.



Design

Nový ‌iMac‌ Pro bude mít podobný design jako 24palcový ‌iMac‌ a monitor Pro Display XDR, tvrdí Dylandkt. Bude mít černé rámečky, a pokud skutečně bude vypadat jako monitor Pro Display XDR, velikost rámečku by mohla být mnohem tenčí.

Displej

Zařízení bude obsahovat mini-LED displej pro jasnější barvy, hlubší černou a vylepšené HDR a bude obsahovat technologii ProMotion, která umožňuje obnovovací frekvenci až 120 Hz. Obnovovací frekvence až 120 Hz umožní plynulejší hraní a procházení různými aplikacemi, jako je Safari, a navíc zlepší animace v celém systému. Některé zprávy naznačovaly, že nový ‌iMac‌ bude mít displej větší než 27 palců, ale analytik Ross Young uvedl, že bude mít úhlopříčku 27 palců jako současný model. Apple testoval Face ID pro ‌iMac‌ Pro, ale není to potvrzená funkce a není jasné, zda jej bude iMac obsahovat při vydání.

Porty

Očekává se, že ‌iMac‌ bude obsahovat porty jako MacBook Pro, navíc by mohl obsahovat také port Ethernet vestavěný do napájecího adaptéru, jako je tomu u 24palcového ‌iMacu‌.

Čipy M1 Pro/Max

‌iMac‌ Pro bude obsahovat stejné čipy ‌M1 Pro‌ a M1 Max, které byly představeny v MacBooku Pro.

Název

Apple údajně interně nazývá toto zařízení ‌iMac‌ Pro, aby jej odlišil od 24palcového iMacu a aby dal jasně najevo, že používá stejné čipy jako MacBook Pro.

Datum vydání

Nový ‌iMac‌ Pro bude vydán někdy v roce 2022, možná v první polovině roku nebo před WWDC. Nahradí současný 27palcový ‌iMac‌ s čipem Intel, jeden z posledních modelů, které stále používají čipy Intel.