Zcela nový režim Makro, který je k dispozici na iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max je působivý, ale pokud nemáte nejnovější špičkový iPhone, v nativní aplikaci Fotoaparát tuto funkci neuvidíte.



Změnit to však můžete pomocí aplikace Macro, díky které můžete pořizovat skvělé makro snímky se všemi iPhony. Aplikace Macro by Camera+ byla vydána tento týden a vše je založeno na softwaru, není třeba kupovat žádný externí objektiv. Vývojář LateNiteSoft popisuje novou aplikaci takto: „Cílem Macro by Camera+ je pomoci s pořizováním úžasně vypadajících fotografií zblízka. Aplikace inteligentně vybere nejlepší objektiv pro váš snímek a poskytne vám ty správné nástroje, aby váš objekt zazářil. A není potřeba žádný externí hardware: Macro je kompatibilní s jakýmkoli iPhonem, na kterém lze spustit iOS 15.“

Aplikace obsahuje také následující funkce:

  • Špičkové zaostření popisuje, které části fotografie jsou zaostřené.
  • Mřížka vám pomůže umístit objekt na obrazovku.
  • Histogram umožňuje vizualizovat relativní jas snímku.
  • Aplikace Macro také používá svůj „tajný vzorec“ k tomu, aby vaše objekty byly ostré a kontrastní, aniž by vypadaly nepřirozeně.

Macro by Camera+ je k dispozici v App Store za 49 Kč (žádné další reklamy, žádné předplatné) a funguje se všemi iPhony se systémem iOS 15.