Generální ředitel společnosti Epic Games Tim Sweeney opět zaútočil na Apple a vyzval k vytvoření jednotného univerzálního obchodu s aplikacemi, který by fungoval na všech platformách (prostřednictvím Bloomberg).



V loňském roce se populární hra společnosti Epic Games „Fortnite“ stala předmětem soudního sporu se společnostmi Apple a Google o výši provize za nákupy v aplikaci. Poté, co Epic porušil pravidla App Store implementací možnosti přímé platby, byla hra odstraněna z App Store a vývojářský účet společnosti Epic Games byl ukončen. Následovala zdlouhavá právní bitva, která vyústila ve verdikt, že chování Apple proti řízení je protisoutěžní, ale ve všech ostatních bodech měl Apple pravdu. Společnost ‌Epic Games‌ zaplatila Apple 6 000 000 dolarů na ušlých honorářích, ale proti verdiktu se odvolala.

V rozhovoru na Global Conference for Mobile Application Ecosystem Fairness v Soulu v Jižní Koreji Sweeney řekl: „To, co svět nyní skutečně potřebuje, je jediný obchod, který funguje se všemi platformami. V současné době je software rozdělen mezi App Store, Google Play, různé obchody na Xbox, PlayStation a Nintendo Switch a poté Microsoft Store a Mac App Store.“ Sweeney dodal, že ‌Epic Games‌ spolupracuje s vývojáři a poskytovateli služeb na vytvoření systému, který uživatelům umožní koupit software na jednom místě s vědomím, že jej budou mít na všech zařízeních a na všech platformách. ‌Epic Games‌ již nabízí obchod ‌Epic Games‌ zaměřený na PC hráče, který si také účtuje provizi.