Instagram Reels jsou krátká videa na Instagramu, které přímo konkurují aplikaci TikTok. Jako způsob, jak přilákat ještě více tvůrců obsahu, společnost nyní vyplácí bonusy až 10 000 dolarů těm, kteří zveřejňují videa na Reels.



Protože TikTok je velmi populární a každý měsíc již překonal 1 miliardu aktivních uživatelů, Instagram se snaží udržet krok s konkurencí. Tvůrci budou mít nyní šanci vydělat až 10 000 dolarů zveřejněním těchto krátkých videí v rámci bonusového programu Reels Play. Bohužel, jak poznamenal TechCrunch, pravidla bonusového programu nejsou úplně jasná. Tvůrce s více než 50 000 sledujícími vydělal 1 000 dolarů za měsíc, ale někteří lidé s více sledujícími pouze 600 dolarů. Jiní tvůrci uvedli, že jim bylo nabídnuto 800 dolarů, pokud dosáhli 1,7 milionu zhlédnutí na všech Reels zveřejněných za měsíc.

Na platformu si stěžují i ​​tvůrci obsahu, protože Instagram v poslední době čelí častým výpadkům serveru. Podle Instagramu je bonusový program testován s malým počtem tvůrců a uživatelé by měli očekávat, že odměny budou kolísat. Společnost tvrdí, že bonusy budou v budoucnu více personalizované. Další podrobnosti o bonusovém programu Reels Play najdete na oficiálních stránkách Instagramu. Stojí za zmínku, že program je v současné době dostupný pouze ve Spojených státech.