Když Apple oznámil novou řadu iPhone 13, představil také několik nových funkcí fotoaparátu, včetně fotografických stylů a filmařského režimu pro natáčení videa. V tomto článku se podíváme na to, co jsou fotografické styly a jak je používat.



Fotografické styly se skládají ze série jemných úprav podobných filtrům, které můžete aktivovat předtím, než pořídíte jakékoli fotografie, což vám umožní vnést do vašich snímků předem stylistický efekt, který neovlivní tón pleti. Tyto styly jsou k dispozici ve čtyřech předvolbách: Vibrant, Rich Contrast, Warm a Cool. Vibrant zachytí záběr v jasných, živých, a přesto přirozeně vypadajících barvách, zatímco Rich Contrast dodává dramatičtější vzhled, díky kterému jsou stíny tmavší a zvyšuje se barva a kontrast.

Warm dodává předmětům letní zlatý podtón a cool využívá modré podtóny k dosažení charakteristického chladného vzhledu. Tyto styly fungují inteligentněji než filtry, protože zachycují určité prvky fotografie již při jejím pořízení, místo aby aplikovaly změny v po pořízení. Fotografické styly lze použít i s předním fotoaparátem, takže si můžete upravit svá selfie. Mějte však na paměti, že styl nelze z fotografie po pořízení odstranit.

Jak používat fotografické styly na iPhone 13

  • Spusťte aplikaci Fotoaparát.
  • Pokud jste dosud nepoužívali fotografické styly nebo jste dříve zvolili režim Standardní, přejeďte nabídkou pod hledáčkem tak, aby byl vybrán režim Fotografie, poté přejeďte prstem ze spodní části hledáčku nahoru a klepněte na ikonu Fotografické styly (vypadá jako tři karty seřazené v řadě).
  • Procházejte čtyřmi předvolbami (kromě možnosti Standardní) a můžete si prohlédnout každou z nich aplikovanou na scénu aktuálně v hledáčku.
  • Pomocí volitelných posuvníků Tón a Teplo pod hledáčkem upravte vzhled podle svých preferencí.
  • Až budete připraveni, stiskněte tlačítko spouště.
  • Nyní, když je styl aktivní, uvidíte v pravém horním rohu rozhraní fotoaparátu ikonu Fotografický styl. Klepnutím na něj můžete styl kdykoli změnit.