Pokud jste zakoupili nový iPhone, existuje několik způsobů, jak můžete přenést data do nového zařízení. Své aplikace, data a nastavení můžete obnovit z nejnovější zálohy na iCloudu, obnovit ze zálohy v počítači nebo ze zařízení na zařízení.



Pro většinu uživatelů‌ bude bezpochyby nejpohodlnější možností přenést data ze zařízení na zařízení. Přenáší informace, jako jsou fotografie, data aplikací, přihlašovací údaje, předvolby a nastavení zařízení a další. Stejně jako u zálohy ‌‌iCloud‌ se aplikace samotné stahují přímo z App Store, nikoli z vašeho stávajícího ‌‌iPhonu‌. Může to trvat o něco déle než obnovení ze zálohy, ale čas ušetříte tím, že se nemusíte znovu přihlašovat do všech aplikací. My si v dnešním článku ukážeme, jak na to.

Jak přenést data do nového iPhonu

  • Zapojte oba iPhony do zásuvky, zapněte svůj nový ‌iPhone a umístěte jej do blízkosti stávajícího ‌iPhonu‌, který musí mít nainstalován iOS 12.4 nebo novější, aby přenos fungoval. Na vašem aktuálním ‌iPhonu‌ se objeví obrazovka Rychlý start a nabídne možnost použití vašeho Apple ID k nastavení vašeho nového zařízení, potom klepněte na Pokračovat.
  • Zvedněte svůj aktuální ‌iPhone‌ a naskenujte animaci, která se objeví na vašem novém ‌iPhonu‌. Počkejte na upozornění Dokončit na novém ‌iPhonu.
  • Až budete vyzváni, zadejte svůj aktuální přístupový kód na svém novém ‌iPhonu.
  • Postupujte podle pokynů pro nastavení Face ID na vašem novém iPhonu‌.
  • Klepnutím na Přenést z ‌iPhonu‌ zahájíte přenos dat. Měli byste mít na výběr, zda chcete do svého nového ‌iPhonu‌ přenést některá další nastavení, jako je Apple Pay a Siri.
  • Pokud máte spárované Apple Watch‌, budete dotázáni, zda chcete přenést data a nastavení Apple Watch.
  • Udržujte oba iPhony blízko sebe, dokud nebude proces dokončen.