Chtěli jste někdy změnit výchozí umístění, kde jsou uloženy zálohy vašeho iPhonu nebo iPadu na vašem počítači se systémem Windows? Postup je velmi jednoduchý a my se v dnešním článku podíváme, jak na to.



Jak změnit umístění, kde jsou uloženy zálohy vašeho iPhonu nebo iPadu na počítači se systémem Windows

Následující kroky se budou mírně lišit v závislosti na tom, zda jste iTunes nainstalovali z obchodu Microsoft Store nebo jste si jej stáhli přímo z webu společnosti Apple. Proto je pečlivě dodržujte, abyste se vyhnuli jakémukoli zmatku:

  • Do vyhledávacího pole na hlavním panelu Windows zadejte následující. Poté klikněte na složku ve výsledcích vyhledávání. Pro iTunes od Apple – „%APPDATA%\Apple Computer\MobileSync“
    Pro iTunes z Microsoft Store – „%USERPROFILE%\Apple\MobileSync“
  • Tím se otevře složka v Průzkumníku souborů. Zde najdete složku Záloha, kterou musíte přesunout jinam v počítači. Zapamatujte si nové umístění, protože bude vyžadováno v dalších krocích.
  • Nyní podržte klávesu SHIFT na klávesnici a klikněte pravým tlačítkem kamkoli do původního umístění složky Zálohy. Vyberte Zde otevřít okno PowerShell. Pokud používáte starší verzi systému Windows, vyberte místo toho možnost Otevřít příkazové okno zde.
  • Tím se otevře okno upravené pro dané umístění složky. Zde budete muset zadat vlastní příkaz k vytvoření symbolického odkazu. Protože jsme přesunuli složku Záloha na disk C, použili jsme zde C:\Backup. Pokud jste jej však přesunuli do podsložky nebo kamkoli jinam, budete muset příkazový řádek nahradit přesnou cestou. Pokud místo PowerShell používáte příkazový řádek, můžete z příkazového řádku odebrat cmd/c, protože to je nutné pouze pro PowerShell.
  • Pro iTunes od Apple – „cmd /c mklink /J “%APPDATA%\Apple Computer\MobileSync\Backup” “C:\Backup”“
    Pro iTunes z Microsoft Store – cmd /c mklink /J „%USERPROFILE%\Apple\MobileSync\Backup” “C:\Backup”
  • Nyní můžete ukončit PowerShell nebo příkazový řádek. V původním umístění bude vytvořena nová složka Zálohy, ale když se podíváte pozorně, zjistíte, že se jedná spíše o zástupce než o skutečnou složku, což potvrzuje vytvoření symbolického odkazu.