S vydáním iOS 15.1 Apple představil novou výzvu pro aplikaci Podcasty, která vyzývá zákazníky, aby ji ohodnotili, a jak se ukázalo, zmatek ohledně toho, co má být hodnoceno, vedl ke zkreslenému zobrazení hodnocení aplikace Podcasty v App Store.



Před vydáním iOS 15.1 25. října měla aplikace Podcasty 1,8 hvězdičky a spoustu negativních recenzí od zákazníků, kteří nebyli spokojeni s designem aplikace. Nyní, po zveřejnění výzvy, aby zákazníci aplikaci ohodnotili, hodnocení ‌stouplo až na 4,7 hvězdičky, což je obrovský rozdíl. Apple v aplikaci neprovedl žádné zásadní změny, takže zákazníci nejsou spokojenější s jejím designem a výkonem – místo toho mnoho lidí nechává hodnocení samotných podcastů.

Jak poznamenal Kosta Eleftheriou a dnes zdůraznil The Verge, mnoho recenzí se týká podcastů, které jsou dostupné prostřednictvím aplikace Podcasty, a nikoli funkcí aplikace. Nejlepší recenze chválí podcast, který recenzent poslouchal v době, kdy se objevila výzva k recenzi. Zbytek recenzí je kombinací jednohvězdičkových komentářů o designu aplikace a pozitivních recenzí na obsah podcastů. Díky výzvě získává aplikace Podcasty tisíce recenzí denně a mnohé z nich jsou pozitivní. Apple potvrdil The Verge, že používá novou výzvu, stejnou, která je dostupná všem vývojářům.