macOS Monterey přináší několik vylepšení správy hesel a vylepšuje aplikaci Klíčenka, která je nyní skvělou konkurencí služeb třetích stran, jako je Lastpass a 1Password. V dnešním článku si shrneme všechny novinky.



V Předvolbách systému je nová sekce Hesla, ve které jsou uložena všechna vaše přihlašovací údaje a hesla, takže se k nim snadněji dostanete, můžete je upravovat a spravovat. Dosud byla hesla na Macu dostupná přes rozhraní Předvoleb v Safari, ale nyní je snazší je najít. Stejně jako u předchozí verze této funkce bude Safari navrhovat hesla automaticky a detekovat odhalená hesla za vás.

Novinkou v macOS Monterey je možnost importu a exportu hesel, takže můžete svá přihlášení přesouvat mezi ‌Klíčenkou a dalšími aplikacemi pro správu hesel. K dispozici je také vestavěná funkce ověřování, která přichází také na iOS a iPadOS 15. U webů a aplikací, které používají kódy pro dvoufaktorové ověřování, můžete tyto kódy uložit přímo do Klíčenky ‌a nechat je automaticky vyplnit, když se přihlásíte.

Mezi další menší změny patří rozšíření ‌iCloud‌ Passwords pro automatické vyplňování uložených ‌hesel v prohlížeči Edge, což je užitečné pro uživatele Windows, kteří potřebují přístup napříč platformami, a navíc je k dispozici nová aplikace ‌iCloud‌ Passwords, která je součástí ‌iCloud‌ pro Windows.