Apple už roky mluví o důležité roli, kterou chce hrát v lidském zdraví, v čele s Apple Watch a řadou jejich funkcí souvisejících se zdravím. Vzhledem k tomu, že Apple zvyšuje svoji práci na hardwaru a softwaru zaměřeného na zdraví, několik důkazů naznačuje, že se společnost připravuje na ještě větší expanzi tímto směrem.



Podle trendů sestavených společností Linkedin se za poslední rok počet pracovních nabídek Apple v oblastech souvisejících se zdravím zvýšil o více než 220 %, přičemž významná část tohoto nárůstu přišla jen za posledních několik měsíců. Nejrychleji rostoucím segmentem za poslední rok byl nábor zaměstnanců zaměřený na zdraví, podle údajů IT specialisté. Apple pomalu přeměnil Apple Watch na integrálnější nástroj pro zdraví, který obsahuje více senzorů, jako je kyslík v krvi a další.

Apple tento týden oznámil, že předseda a generální ředitel Johnson & Johnson Alex Gorsky se připojil k jeho představenstvu. „Gorsky je vizionář ve zdravotnictví, který s sebou přináší zkušenosti a nadšení pro technologie za účelem zlepšování životů a budování zdravějších komunit,“ řekl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook. Pokud jde o pracovní nabídky společnosti Apple, mnoho z nich se zaměřuje spíše na výzkum zdraví než na konkrétní role ve vývoji produktů. Apple výrazně investoval do výzkumu zdraví pomocí aplikace Research, což je první krok pro budoucí zdravotní funkce na iPhone nebo Apple Watch. Mluvčí Apple odmítla komentovat nedávné trendy společnosti v oblasti náboru zaměstnanců souvisejících se zdravím.